Za osmeh koji zaslužujete, za zdrave i lepe zube. Zubar Maja Cvetković - Beograd

Pozovite nas :

+381 64 24 55 925

Pišite nam :

stomatolog.majacvetkovic@gmail.com

Posetite nas :

Beograd, Mirijevski bulevar 41ž

Implanti

Zubni implanti – implantati

U svetu stomatologije, zubni implantati predstavljaju revolucionarnu tehniku koja omogućava pacijentima da povrate izgubljene zube. Ovaj postupak je postao popularan zbog svoje dugotrajnosti i estetskih prednosti.

Šta su zubni implantati?

Zubni implantati su titanijumske šipke koje se postavljaju u čeljusnu kost. Služe kao zamena za koren izgubljenog zuba i pružaju stabilnu osnovu za postavljanje veštačkog zuba.

Prednosti ugradnje implantata

Među mnogim prednostima, zubni implantati pružaju prirodan izgled, funkcionalnost sličnu prirodnim zubima i dugotrajnost.

Proces ugradnje zubnih implantata

Ugradnja zubnih implantata je hirurški postupak koji se obavlja pod lokalnom anestezijom. Nakon postavljanja implantata, potrebno je sačekati nekoliko meseci da se implantat sjedini sa kosti.

Postoperativna nega

Nakon ugradnje implantata, važno je pratiti uputstva stomatologa i redovno održavati oralnu higijenu kako bi se osigurao uspeh postupka.

Mogući rizici i komplikacije

Kao i svaki hirurški zahvat, i ugradnja zubnih implantata nosi određene rizike. Međutim, uz pravilnu pripremu i postoperativnu negu, rizik od komplikacija je minimalan.

Alternativne metode nadoknade zuba

Pored implantata, postoje i druge metode nadoknade zuba, kao što su mostovi i proteze. Važno je razgovarati sa stomatologom o najboljoj opciji za vaše potrebe.

Cena ugradnje zubnih implantata

Cena ugradnje zubnih implantata varira u zavisnosti od mnogih faktora, uključujući broj implantata i regiju u kojoj se postupak obavlja. Cena implanta zavisi i od vrste implanta koji se ugradjuje. U ponudi imamo nekoliko vrsta kvalitetnih implanata iz različitih cenovnih kategorija (MIS, Neodent, Štrauman).

Zašto izabrati nas za ugradnju implantata?

Naš hirurg, dr David Kukolj, pružiče vam najkvalitetniju uslugu i koristi najsavremeniju opremu u postupku ugradnje implanta. Pacijenti mogu da očekuju najbolju moguću negu i vrhunsku profesionalnost.

Ugradnja zubnih implantata je efikasna metoda nadoknade izgubljenih zuba koja pruža dugotrajne i estetski zadovoljavajuće rezultate. Bilo da želite da povratite svoj osmeh ili poboljšate funkcionalnost zuba, zubni implantati su odlično rešenje.

Često postavljana pitanja

 1. Koliko traje postupak ugradnje zubnih implantata?
  Postupak traje nekoliko sati, ali potrebno je nekoliko meseci da se implantat potpuno srasne s kosti.

 2. Da li je postupak bolan?
  Zahvat se obavlja pod lokalnom anestezijom, pa pacijenti obično ne osećaju bol tokom postupka.

 3. Koliko traju zubni implantati?
  Sa pravilnom negom, zubni implantati mogu trajati čitav život.

 4. Da li mogu pušiti nakon ugradnje implantata?
  Preporučuje se izbegavanje pušenja nakon postupka jer to može otežati proces zarastanja.

 5. Kako održavati zubne implantate?
  Održavanje zubnih implantata slično je održavanju prirodnih zuba: redovno četkanje, upotreba konca i redovne posete stomatologu.

 
Pitajte nas
Kontaktirajte nas