• +381 11 2970 144
  • stomatolog.majacvetkovic@gmail.com
  • Beograd, Mirijevski bulevar 41ž

Kvantna medicina

Kvantna medicna je nova naučna grana medicine koja objedinjuje modernu i tradicionalnu medicinu u jedno. Kvantna medicina podrazumeva primenu principa kvantne fizike i kvantne teorije u medicinske svrhe. Ona je u Briselu 1989 godine proglašena za medicinu trećeg milenijuma. Kod nas je registrovana od strane Ministarstva zdravlja kao alternativna medicina.

Osnova za objašnjenje kvantne medicine je da pored anatomsko-morfološke strukture organizma koju vidimo očima postoji i elektromagnetni kostur čoveka kroz koji cirkulišu elektromagnetni talasi stvarajući sopstveno elektromagnetno koherentno polje milimetarskog dijapazona, laserskog tipa a frekvencije od 30 do 300 GHz. Ljudski organizam poseduje karakterističnu frekvenciju elektromagnetno polja i on je sposoban da otkrije i za stoti deo procenta poremećenu frekvenciju. Znači dok je karakteristična frekvencija živog sistema stabilna biće stabilni I biohemijski procesi u organizmu, te se bolest neće razviti. Sa poremećajem frekvencje dolazi do poremećaja i u biohemijskim procesima te nastaje bolest. Prema kvantnoj medicine prvi nivo u nastanku bolesti je biofizički (poremećaj frekvencije), dok je biohemijski nivo drugi stepenik.

Kvantni pristup lečenja se zasniva u činjenici da je svaki živi organizam izvor elektromagnetnog zračenja i da zdravi organi šalju zdrave signale a bolesni izmenjene.Šaljući organizmu elektromagnetne impulse odredjene frekvencije talasne dužine i snage (10-21W/Hz cm2), vršimo stabilizaciju našeg elektromagnetnog polja i aktiviramo sistem samoizlečenja.

Predstavnik kvantne medicine je Mikrotalasna rezonantna terapija. Mikrotalasna rezonantna terapija je savremena tehnologija akupunkturne stimulacije delovanjem milimetarskih talasa generatora na odgovarajuće akupunkturne tačke. Ona se obavlja putem savremenih medicinskih aparata CEMTECH, Porog NT, Porog 1.Postignuti su značajni rezultati u prevenciji i terapiji stresa i mnogih psihosomatskih oboljenja. To je novi smer u medicini koji je omogućio delotvorno, bezopasno i bezbolno lečenje bolesti u svim područjima medicine. Miktrotalasna rezonantna terapija na potpuno prirodan i beopasan način jača imuni sistem organizma. Važna karakteristike kvantne medicine je da ona ne može da našteti ljudskom organizmu .Apsolutnih kontraindikacija u terapiji nema.

Primena Miktotalasne rezonantne terapije u stomatologiji:

  • U terapiji paradontopatije
  • Neuralgija Nervus Trgeminusa
  • Nauralgija Nervus Facijalisa (Belova paraliza)
  • Hronična upala sinusa
  • Bolna stanja nakon vadjenja zuba
  • Anestezija zuba
  • Zubobolja
  • Antistres program …

Pored navedenog, mikrotalasna rezonantna terapija MRT se upotrebljava i u lečenju alergija, astme, išijalgije, čira na želudcu, odvikavanje od pušenja….

Uspešni smo samo dok smo zdravi, u dobroj formi i vedrog duha. Kvantna medicina nudi nov nivo kvaliteta života.